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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  07/03/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PADILHA, C. V. da S.; MISKINIS, G. A.; SOUZA, M. E. A. O. de; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, D. de; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; LIMA, M. dos S.
Afiliação:  Carla Valéria da Silva Padilha, a Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazil; Gabriela Aquino Miskinis, a Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazil; Marcelo Eduardo Alves Olinda de Souza, a Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Débora de Oliveira, Universidade Federal de Santa Catarina, Departamento de Engenharia Química e de Alimentos, Campus Trindade, Trindade, 88040-900 Florianópolis, SC, Brazil; Marilde Terezinha Bordignon-Luiz, Universidade Federal de Santa Catarina, Departamento de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Rod. Admar Gonzaga 1346, Itacorubi, 88034-001 Florianópolis, SC, Brazil; Marcos dos Santos Lima, a Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Departamento de Tecnologia em Alimentos, Campus Petrolina, Rod. BR 407 Km 08, S/N, Jardim São Paulo, CEP 56314-520 Petrolina, PE, Brazi.
Título:  Rapid determination of flavonoids and phenolic acids in grape juices and wines by RP-HPLC/DAD: Method validation and characterization of commercial products of the new Brazilian varieties of grape.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 228, p. 101-115, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A method for rapid determination of phenolic compounds by reversed-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC), using a new column of faster resolution was validated and used to characterize commercial products produced with new grape Brazilian varieties of Northeast of Brazil. The in vitro antioxidant activity was also measured. The method showed linearity (R > 0.9995), good precision (CV% < 2.78), recovery (91.8?105.1%) and limits of detection (0.04?0.85 mg L-1 ) and quantification (0.04?1.41 mg L-1 ) according to other methods previously published with the difference of a run time of only 25 min. The results obtained in the characterization of the samples differed for juices and wines from other world regions, mainly because of the high values of (-)-epigallocatechin and trans-caftaric acid. The products analyzed showed high antioxidant activity, especially the wine samples with values higher than those from wines of different regions of the world
Palavras-Chave:  Compostos bioativos; Suco de uva; Vitis labrusca L.
Thesagro:  Uva; Vinho.
Thesaurus Nal:  Antioxidant activity; Bioactive compounds; Grapes; reactive oxygen species.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/157335/1/1-s2.0-S0308814617301486-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17160 - 1UPCAP - DD634.8
CPATSA56684 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  11/05/2021
Data da última atualização:  11/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MENEGUZZI, M.; PISSETTI, C.; REBELATTO, R.; TRACHSEL, J.; KUCHIISHI, S. S.; REIS, A. T.; GUEDES, R. M. C.; LEÃO, J. A.; REICHEN, C.; KICH, J. D.
Afiliação:  MARIANA MENEGUZZI, IFC/Concórdia; CAROLINE PISSETTI, UFRGS; RAQUEL REBELATTO, CNPSA; JULIAN TRACHSEL, USDA - Food Safety and Enteric Pathogens; SUZANA SATOMI KUCHIISHI, CEDISA; ADRIENNY TRINDADE REIS, CDMA; ROBERTO MAURÍCIO CARVALHO GUEDES, UFMG; JOICE APARECIDA LEÃO, Laboratório Integralab; CAROLINE REICHEN, IFC/Concórdia; JALUSA DEON KICH, CNPSA.
Título:  Re-emergence of salmonellosis in hog farms: outbreak and bacteriological characterization.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Microorganisms, v. 9, n. 947. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.3390/microorganisms9050947
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Clinical salmonellosis has been increasing significantly in Brazil in recent years. A total of 130 outbreaks distributed among 10 swine-producing states were investigated. One representative Salmonella isolate from each outbreak was characterized through serotyping, antimicrobial resistance profiles, PFGE, and WGS. From 130 outbreaks: 50 were enteric, 48 were septicemic, 17 cases were characterized as hepato-biliary invasive, 13 as nodal and two were not classified. The most prevalent serovars were a monophasic variant of S. typhimurium (55/130), Choleraesuis (46/130), and Typhimurium (14/130). Most of the strains (86.92%) demonstrated a high rate of multi-drug resistance. The identification of a major Choleraesuis clonal group in several Brazilian states sharing the same resistance genes suggested that these strains were closely related. Six strains from this clonal group were sequenced, revealing the same ST-145 and 11 to 47 different SNPs. The detected plasmid type showed multiple marker genes as RepA_1_pKPC-CAV1321, the first to be reported in Salmonella. All AMR genes detected in the genomes were likely present on plasmids, and their phenotype was related to genotypic resistance genes. These findings reveal that salmonellosis is endemic in the most important pig-producing states in Brazil, emphasizing the need to make data available to aid in reducing its occurrence.
Palavras-Chave:  MLST; PFGE; WGS Analysis; Whole Genome Sequencing.
Thesagro:  Salmonella; Suinocultura.
Thesaurus NAL:  Multilocus sequence typing; Pulsed-field gel electrophoresis; Swine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22124 - 1UPCAP - DD
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